ISO 27001 behaald | Hollander Techniek

Hollander Techniek behaalt ISO 27001 certificaat

Onlangs behaalde Hollander Techniek het ISO 27001 certificaat. Een belangrijk certificaat dat laat zien dat wij databeveiliging serieus nemen. We kennen immers allemaal de krantenkoppen waarin staat dat bedrijven getroffen zijn door ransomware of dat bepaalde persoons- en bedrijfsgegevens op straat zijn komen te liggen. Met deze certificering laten wij zien dat wij de benodigde stappen zetten om dit te voorkomen. 

ISO 27001, wat houdt het in?

De ISO 27001 certificering is een norm voor informatiebeveiliging die wereldwijd wordt erkend. Steeds meer bedrijven, zo ook Hollander Techniek, kiezen ervoor om hun databeveiliging te structureren volgens de ISO 27001 norm. Jaarlijks worden audits uitgevoerd om te controleren of wij aan alle eisen voldoen.

Veilig omgaan met data

Met deze certificering laat Hollander Techniek zien dat er veilig met data wordt omgegaan. Daarbij gaat het niet alleen om onze eigen bedrijfsdata, maar ook om de data van onze klanten. Wieke Gerritsen, Informatiemanager ICT vertelt: ‘’Wij hebben te maken met veel informatie van klanten, leveranciers en onze medewerkers. Wij borgen dat wij met al die data op een goede en veilige manier omgaan. Denk bijvoorbeeld aan AVG-persoonsgegevens, maar ook de veiligheids- en inbraaksystemen van onze klanten. Het is belangrijk dat wij met de informatie rondom deze systemen bewust omgaan. Met een ISO 27001 certificering zéggen we niet alleen dat we dat doen, we kunnen met het certificaat ook feitelijk aantonen dat we dit doen.’’

”Wij nemen de juiste maatregelen, waardoor privacygevoelige informatie van onszelf én klanten wordt afgeschermd.”

Wieke Gerritsen, Informatiemanager ICT bij Hollander Techniek

Belang voor privacy

De ISO 27001 certificering is ook op het gebied van privacy een belangrijk certificaat. ‘’Wij gaan zorgvuldig om met privacygevoelige informatie van onszelf en van onze klanten. Dit doen we door de juiste maatregelen te nemen waarmee privacygevoelige informatie van onszelf en klanten af wordt geschermd’’, aldus Wieke.

Jaarlijkse opfriscursus voor medewerkers

Om de ISO 27001 certificering te behalen moest aan meerdere eisen voldaan worden. Eén daarvan is het vergoten van de kennis rondom het thema onder onze medewerkers. Wieke: ‘We hebben hiervoor een online training ontwikkeld. Iedereen bij Hollander Techniek heeft deze training gevolgd. Vanaf nu volgt er jaarlijks een opfriscursus voor al onze medewerkers.’’

Uw netwerk veilig?

Intern denken wij aan veiligheid, maar ook voor onze klanten kunnen wij een risicoanalyse uitvoeren. Anno 2021 wordt de OT-omgeving steeds meer gekoppeld aan internet en interne bedrijfssystemen. Onze IT-engineers beoordelen tijdens projecten de benodigde ICT-componenten, onder andere op Security en de staat hiervan. Tegenwoordig werken veel van onze technische oplossingen samen met de ICT-componenten van uw productieomgeving. Zo is het mogelijk om de veiligheid bij onze klanten naar ‘the next level’ te brengen.