Het proces geborgd door inzicht

Langzaam aan worden (productie)processen steeds meer afhankelijk van de beschikbare ICT-omgeving. Gevolg hiervan is dat het voor organisaties niet altijd helder is welke componenten nou afhankelijk zijn van ICT en wat de impact op het proces is van een eventuele storing. En mocht er een storing voorkomen dan is het daarnaast de vraag hoe snel deze kan worden verholpen.

Vanuit onze ervaringen op het gebied van zowel ICT als techniek, weten we dat er nog een groot grijs gebied bestaat tussen deze twee werelden binnen veel organisaties. De afhankelijkheid van de ICT-omgeving neemt alleen maar toe in de toekomst. Het is daarom van essentieel belang om inzicht te krijgen in de huidige ICT-omgeving versus de techniek en de impact op het proces. Op deze manier is het mogelijk terug te komen in beheer en om risico’s te beperken.

Wil je ook meer duidelijkheid krijgen in de ICT afhankelijkheid van jouw proces en de aanwezige risico’s die dit met zich mee brengt? Een ICT-scan biedt meer inzicht. Neem voor meer informatie contact op met Raimond Trümper, 0613581011 of raimond.trumper@hollandertechniek.nl.

Wil je meer informatie over het de invloed van ICT op het (productie)proces, lees dan het artikel ‘Continuïteit geborgd’