Voorkom Whatsapp fraude

Verklein de kans op Whatsapp fraude

ICT verstoringen binnen organisaties kunnen verschillende oorzaken hebben. Eén hele herkenbare is het menselijk handelen. Zelden is er sprake van kwade opzet, meestal komt het door onwetendheid. Cybercriminelen spelen hier maar al te graag op in.

Oktober is cybersecurity maand. In deze periode benadrukken we het belang van digitale beveiliging en digitale bedreigingen om de cybersecurity-bewustwording te vergroten. Een voorbeeld van cybercriminaliteit is Whatsapp fraude. In 2019 werd er voor ruim 1 miljoen aan schade veroorzaakt door deze vorm van fraude. Momenteel is weer een toename te zien in fraude zaken met Whatsapp.

Deze vorm van criminaliteit vindt plaats door het achterhalen van je persoonlijke verificatiecode. Met deze code kun je eenvoudig je Whatsapp-account overzetten naar een nieuwe telefoon. Criminelen gebruiken deze code om jouw Whatsapp-account over te nemen.

Als uw account eenmaal is overgenomen zal hij vrienden en bekenden een app sturen met de vraag om geld over te maken.

Wat kan je hier tegen doen?

Ten eerste, geef nooit uw persoonlijke verificatiecode af. Ook niet als een bekende hier naar vraagt.

Ten tweede, schakel verificatie in 2 stappen in. Op deze manier kan het account extra beveiligd worden. De tweestapsverificatie is een code die periodiek ingetoetst moet worden om te checken of u de rechtmatige gebruiker bent. Deze code moet tevens als verificatie worden ingetoetst bij het overzetten of online gebruiken van uw account. Wilt u deze extra stap inbouwen? Bekijk dan hier de handleiding: https://faq.whatsapp.com/general/verification/using-two-step-verification/

Hollander ICT helpt bij het verhogen van bewustzijn op eigen handelen binnen organisaties. Dit doen we door adoptietrainingen te geven en door middel van het uitvoeren van een Continuïteitsscan.

Meer info? Neem contact op met Raimond Trumper via email of
bel naar 06 13 58 10 11