Thuiswerktip 1. Een veilige verbinding

Door de medewerkers op afstand toegang te geven tot alle bedrijfsdocumenten en applicaties, is het van belang om de verbinding goed te beveiligen. Een VPN verbinding biedt uitkomst.

Wat is een VPN-verbinding?
Een VPN, oftewel Virtual Private Network, is een veilige tunnel tussen uw apparaat en het bedrijfsnetwerk over het internet. VPN’s worden gebruikt om uw online verkeer te beschermen tegen alle mogelijke potentiële gevaren.

Hoe werkt een VPN-verbinding?
Een VPN werkt als een veilige en anonieme tunnel waar alle communicatie met het bedrijfsnetwerk doorheen loopt. VPN-software op een computer pakt elk verzoek in en versleutelt het. Vervolgens wordt het verzoek via de router en internetprovider verstuurd naar de VPN-server op de zaak. Deze server pakt het verzoek uit en stuurt het  door naar het bedrijfsnetwerk. De reactie van het bedrijfsnetwerk wordt naar de VPN-server gestuurd waar de data weer wordt ingepakt. Deze versleutelde reactie wordt bezorgd aan de computer of device, waar de VPN-software de reactie weer uitpakt en toont.

Wilt u naar aanleiding van dit bericht persoonlijk advies, neem dan gerust contact op met Raimond Trumper, accountmanager ICT, via 06-13581011 of raimond.trumper@hollandertechniek.nl. Meer tips over thuiswerken vindt u op ict.hollandertechniek.nl.