Thuiswerktip 2. Toegankelijkheid extra beschermd

Om bedrijfsinformatie nog beter te beschermen dan ‘alleen’ met een wachtwoord is Multi-Factor Authenticatie (MFA) een oplossing. MFA is het proces om een online gebruiker te identificeren door twee of meer claims van de gebruiker te valideren, elk van een andere categorie van factoren. Dit soort authenticatie wordt ook wel geavanceerde verificatie of two-factor authenticatie genoemd.

Er zijn drie soorten authenticatiemiddelen:

  1. Iets wat iemand weet, bijvoorbeeld een wachtwoord of pincode.
  2. Iets wat iemand heeft, toegangsmiddelen zoals ID-pasjes of een mobiele telefoon.
  3. Iets wat iemand is, biometrische gegevens zoals vingerafdruk, irisscan of gezichtsherkenning.

Door gebruik te maken van twee van deze verschillende authenticatiemiddelen, wordt de beveiliging verhoogd. Hackers kunnen relatief eenvoudig gebruiksnamen en wachtwoorden verkrijgen. Andere authenticatiefactoren zoals de mobiele telefoon, een ID-pasje of vingerafdruk zijn niet of moeilijk te verkrijgen en maakt hacken zo goed als onmogelijk.

Wilt u naar aanleiding van dit bericht persoonlijk advies, neem dan gerust contact op met Raimond Trumper, accountmanager ICT, via 06-13581011 of raimond.trumper@hollandertechniek.nl. Meer thuiswerktips vindt u op ict.hollandertechniek.nl.